Cykelkurs med mek

I år har jag haft äran att coacha ett gäng från Tenhult som ska cykla Tjejvättern tillsammans. De har tränat tillsammans under vintern och jag har gett de tips och pepp under våren.

Hittills har vi träffats två gånger. Första gången bubblade jag om dykliga tips gällande mat, kläder och utrustning. Jag sa att väst är mitt absolut bästa plagg, att de bör testa energin innan och att långpass med fika är trevlig uppladdning.

Förra veckan när vi sågs hade vi en mer hands on-träff med cykelmek. Tjejerna önskade få lära sig mer och jag försökte pedagogiskt visa hur jag tar hand om min cykel och hur man byter slang. Det var himla roligt att få tjejerna att vända från skräckblandad förtjusning till att inse att det inte var så svårt som de trodde. Med många skratt, lite fika och lite extra pepp löste vi tillsammans slangbyten på löpande band.

För det är alltid en fördel att ha tränat på sina prylar, att ha provat att ha bytt slang iallafall någon gång och att ha lite koll på hur till exempel pumpen fungerar. Det gör att den där punkan, om och när den händer, lite mindre jobbig.
cykelkurs cykelkurs-3 cykelkurs-4 cykelkurs-2

3 thoughts on “Cykelkurs med mek

  1. Jenny says:

    Vi är dig evigt tacksamma för all pepp och coachning du ger oss❤Och att du dessutom har ork att svara på alla våra knasiga frågor och funderingar?

    Idag har vi övat på att prata ”här kommer vi” när vi mötte ett gäng ryttare på vår runda??‍♀️?☀️?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *