”Har du börjat din karriär som proffscyklist igen?” – lite om helgens cykling

Titeln är ett meddelande jag fick från Isak idag efter att han via mina sociala medier märkt en ökad cykeltrend igen. Jag svarade lite ironiskt att jag precis hade signat kontrakt. Men nej jag är inte proffs, och har inga planer på att bli det. Däremot är jag väldigt glad att jag har hittat tillbaka till cyklingen igen!

I helgen har jag cyklat mycket, i mina mått mätt. Igår körde jag en sväng MTB från a till b och idag blev det en early bird med grabbarna. Båda rundorna har gått ut på att jag har våga pusha mig själv lite igen. Igår tekniskt och idag i fart i klungan.

Igår kände jag mig stundtals som världens fegast men så vågade jag också på flera ställen släppa taget och öka farten. Ett långt uppehåll gör inte susen för självförtroenden på cykeln men jag ha med mig att jag tidigare hade god cykelteknik. Det gör att jag igår kunde släppa bak rumpan bakom sadeln och köra snabbt både utför och på stigen.

Inför dagens early bird (EB räknas om man startar innan kl 7, jag startade min klocka 7.03…) var jag tveksam. Skulle jag orka hänga med i klunga? Eller skulle de behöva vänta in på mig? Det är ju det värsta jag vet, att behöva bli inväntad. Men tillsammans med lite pepp från nära och kära ställde jag klockan svintidigt och rullade iväg med grabbarna. Och tur var väl det. För dagens runda vara en bra boost på självförtroendekontot. Grabbarna väntade in när jag var lite långsammare och gav mig trygga ryggar i klungan. Fint ju!
IMG_4014 IMG_4032Bilder från igår och idag. Olika cykel men lika bra känsla båda dagarna. Tjoho för att cykelsuget är tillbaka!

4 thoughts on “”Har du börjat din karriär som proffscyklist igen?” – lite om helgens cykling

  1. Clara Edvinsson says:

    Härligt! Woho!
    Såg underbart ut när ni susade fram och var avundsjuk på både medvinden och alla ryggar i morse. Varför tänkte jag inte den tanken att hoppa med där? Och MTB blir jag mer och mer sugen på att testa, när många i mitt flöde gör det mest hela tiden. Riktigt roligt att ditt cykelsug är tillbaka.

  2. Elna says:

    Superkul att du signat upp igen 😀 Och självförtroendet kommer ju alltid tillbaka i takt med att man kör, du är ju tillexempel grymmast på kurvtagning och det kommer man galet långt på 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *