Mat smakar bättre utomhus

Vi hade bokat utomhusdejt idag. Jag, Stefan och vår ständiga +1 Alexandra. Jag hade hoppats på riktigt grön John Bauerskog för bildernas skull men vaknade till en snötäckt värld. Det hindrade oss inte! Scouten i sällskapet packade allt välbehövligt man behöver för en lunch ute och vi packade in oss i bilen som styrde till Taberg.

Uppe vid Bergstemplet packade vi upp vår medhavda utrustning och började projektet eld. Jag fick inte igång den med tändstål men klassiska tändstickor löste biffen. Snart kokades ris på stormkök och kyckling stektes på Murrikkan. Vi blandade i grönsaker så som paprika, broccoli och sockerärtor och kryddade lite extra (för alla vet ju att man måste krydda lite mer utomhus pga vinden ). Snart serverades en rykande wok i matkåsor och vi mumsade gott. För visst är det så att mat alltid smakar bättre utomhus. Kanske för att det är lite större ansträngning än  hemma i köket. Eller för att det mesta blir bättre med frisk luft.
Efteråt kokade vi vatten och fyllde upp Chemex-kannan som jag har hemma på lån från Gårdsrosteriet. För även kaffe är ju godare utomhus.

Det här var en typisk ”Anna behöver snygga bilder”-utflykt men som också slutade i en god lunch och bra häng. Och som vanligt en insikt om att jag vill göra mer sånt här. Ungefär samma känsla som den där frukosten härromveckan.
eld utemat chemex

3 thoughts on “Mat smakar bättre utomhus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *