Dagens matlåda – örtbakad lax

Det här veckan startade väldigt lugnt. Jag har fotat ett väldigt kul reportage till skolan och sen var jag själv i studion i ett par timmar. Då kan man ju passa på att latja lite själv och jag tog en bild på min matlåda som förtjänade lite extra kärlek eftersom det blev så himla gott.

I dagens matlåda bjöd Matilda på örtbakad lax med blomkålsmos. Mums! Receptet är från 56kilo.se och vår version kommer här under. Det här är också första matfotot (iphonbilder på frukost räknas inte!) som jag tar under praktiken och redan nu känner jag en utveckling. Häftigt! dagenslunch

Örtbakad lax med blomkålsmos
4 portioner
4 laxfiléer portionsbitar
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 dl hackad persilja, dill och gräslök (vi missade gräslöken)
salt, peppar, citron
300 g potatis
300 g blomkål
Smör och mjölk eller grädde efter smak
Salt, peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka blomkål och potatis (eller bara blomkål) mjuka i lättsaltat vatten (blomkålen tar ca 14 minuter på sig, potatisen 20 min).
  3. Blanda majonnäs, cream fraiche, senap och hackade örter. Tillsätt citron, salt och peppar.
  4. Bred örtcremen över laxen och sätt in i ugnen. Det tar ungefär 20 minuter för laxen att bli klar.
  5. Stompa till potatis och blomkål till mos och rör ner smör och mjölk efter tycke och smak. Smaka av med örtsalt och peppar.
Posted in: Mat

3 thoughts on “Dagens matlåda – örtbakad lax

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *