Vandring vid Kullens fyr

Ett av sommarens bästa minnen är något som jag inte visat för er. Jag har använt några av bilderna tidigare men inte visat er hela äventyret för er. För jag gjorde en enkel utflykt under mina dagar i Helsingborg till ett större äventyr och fick en merupplevelse jag kommer kunna tänka tillbaka på länge.

Jag var i Helsingborg för att hälsa på min bästa kompis Elin. Elin jobbade och jag skötte mig själv dagtid. Så vad ska man se i Helsingborg? Många sa Kullens fyr och så fick det  bli. Jag var inne i ett promenadflow och valde efter lite om och men att ställa bilen i Ransvik, strax utanför Mölle. Därifrån gick jag Kullaleden utåt. Med ryggsäck på ryggen fylld med kaffe, matsäck och vindjacka. Med gott mod, glada steg och i mina tankar. Kullaleden bjöd på fantastisk skog, lummig lövskog och så helt plötsligt vidunderlig utsikt och branta stup. Jag blev nog lite kär i Kullaberg där och då.

Med lite kurrande mage bestämde jag mig för att fika vid nästa utkikspunkt. Jag vandrade vidare och letade efter en vacker klippa eller en bänk. Och helt plötsligt dök the one upp. Det var lite besvärlig klättring uppför men det vägdes upp för på toppen såg jag nämligen Kullens fyr och havet från bästa utsiktsplats. Jag satte mig på kanten och packade upp mackor och kaffe och njöt av stunden, stillheten och sällskapet (mig själv).

Efter en stund fortsatte jag mot Kulles fyr, vilket i sig var fint men inget särskilt och sen vidare på norra sidan av halvön.  Efter en stund nådde jag Josefinelust och sneddade rakt över halvön. Jag använde hela tiden en karta över området som var gratis naturreservatsinformation och jag måste säga att det var tydligt uppmärkt smidigt att få sig en rundslinga.

Jag är än idag nöjd över att jag gjorde något mer av min utflykt till Kullaberg. Dels en ansträngning i att gå utåt och också belöningen i utsikten och kaffeplatsen. I hela taget blev utflykten mycket mer än om jag bara hade tagit bilen ut till Kullens fyr och hängt en stund där ute.
vandring kullens fyrvandring kullens fyr Kullens fyr vandring kullens fyrkullaberg-6 kulla berg

Den här veckan skriver Bloggar om hälsa om våra bästa träningsminnen från sommaren som har gått. Det här är mitt. Det gav både mervärde och mersmak. Läser mer vilka (ja plural) som Ida valde och Camilla som har besökt ett ställe som står på min önskelista. Ja den här sommaren var perfekt för att samla härliga träningsminnen på.

Vilket är ditt bästa minne från sommaren?

2 thoughts on “Vandring vid Kullens fyr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *