Jag i fem bilder

Igår började jag på June folkhögskola och fotoskolan. Det var med lite pirr i magen jag klev in på skolans café och mötte klasskompisar och lärare. Men pirret i magen var bara bra pirr, lite sådär lyckligt bubbligt. Magkänslan säger att det här är helt rätt!

Vår första uppgift var att presentera oss själva i 5 bilder. Det är en väldigt bra uppgift där jag fick tänka till vad som är jag och vilka bilder som kan spegla mig. Uppgiften går ju att lägga på olika nivåer men jag ville ha bilder som på något sätt kunde visa mig och det jag gör eller tror på.

Så vem är jag och vad valde jag för bilder? Idag tänkte jag ge er dessa fem bilder tillsammans med lite text ungefär samtidigt som jag presenterar dessa för klassen.
jag-3Här är jag! Snart 30 år av livserfarenheter och lärdomar. Jag är född i Västervik och närheten till naturen och att åka båt är några detaljer från min uppväxt som speglar mitt liv än idag. Jag ska strax förklara hur jag menar.
jag-4Här bor jag, med milsvid utsikt över Vättern, ihop med sambo, cyklar och dammråttor. Jag flyttade till  Jönköping 2008. Jag flyttade inte hit för studier men studier blev ett resultat av det hela. Sedan snart 5 år tillbaka har jag jobbat i skolans värld, som lärare och i förskoleklass. Jag älskar mitt yrke, att jobba med barn, men det sliter lite väl hårt ibland och därför är jag här nu (på fotoskolan), för att ge mig själv lite kreativ paus.
jag-2Jag sa ju att jag gillar att vara utomhus och visst är det härligt med årstidsväxlingar och naturens skiftningar. När livet känns tungt eller när hjärnan är överkokad så hjälper alltid lite frisk luft och natur.
Jag drivs av utmaningar och upplevelser. Att gilla utmaningar driver mig hela tiden till att få testa lite gränser och att se nya saker. Det tillsammans med livsmottot ”do more of what makes you happpy” ger mitt liv mycket av skog, natur och träning.
jagSedan ett par år tillbaka är jag cykeltok. Om ni tänker efter så ger det mig både natur, utomhus och samma frihetskänsla som i att åka båt. Jag gillar att känna fartvinden i håret, både med saltstänk från båten och med hjälm på huvudet. Genom cyklingen har jag fått göra en hel del roliga saker, utmana mina gränser, våga tro på mig själv och träffat massor nya bekantskaper. Ja cyklingen har gett mitt liv en ny dimension. Jag har ju bloggat om det för något år sedan, vad cyklingen gett mig.
jag-5Jag driver en blogg (no shit, ni läser ju det här nu…) om träning, hälsa och outdoor. Mycket av mitt fotograferande handlar om att förmedla en bild eller en känsla till en text. Som den här till exempel för att visa på ett hemmaträningspass, eller en bild till något recept eller från min dag.
Genom bloggen får mitt fotograferande ett syfte, att dokumentera. Jag hoppas att  mina bilderna och texten kan inspirera andra.

Att koka ner sig själv i jag är rätt nyttigt, vad är jag och vad står jag för? Nu är jag ganska säker på vem jag är och vad jag vill efter min resa efter utmattningen. Den har satt saker i perspektiv och kristalliserat fram vad som är viktigt för mig.

Jag i bildform, hur skulle du beskriva dig själv då? Låna gärna idéen och länka hit så jag får läsa lite mer om er.

4 thoughts on “Jag i fem bilder

  1. Malin says:

    Kul idé! Jag kanske lånar, när jag funderat klart kring vem jag är och vill bli. Har ju blivit en del sådana tankar här också på sistone…2

  2. Helena Enqvist says:

    Vilket härligt inlägg Anna! Den där bilden på dig vid vättern på cyklen är så fin! <3 Jag tror jag kommer att låna din idé redan i helgen. tack för inspo och jag länkar såklart hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *