I am my own superhero

Äntligen äntligen släpps Shahrzad Kiavash kollektion!! Som jag har väntat, ungefär sen den där kvällen i Stockholm i våras när jag fick ge Shahrzad en ordentlig kram och lyssna på hennes föreläsning.

Jag har vetat om att det ska komma en limiterad kollektion, likt den Sofie Lantto gjorde med Cykelkurbits förra året. Och senaste veckorna har det kommit lite små glimtar av det hela, bland annat på Shahrzads instagram. Jag dör så snyggt det är! Igen står Sofie Lantto bakom designen tillsammans med Shahrzad som bland annat plockat in sin egna handstil i trycket.

Shahrzad släpper en kollektion som genomsyras av hennes ledord och motto ”I am my own superhero” och om det är någon som lever upp till de orden så är det hon. Shahrzad är dubbelamputerad sedan en elak bakterie angrepp hennes kropp. Men hon väljer att inte se det negativa utan blickar framåt och mot nya utmaningar. Istället för att gräva ner sig i klagan så har hon tränat målmedvetet och tävlat i triathlon, nu i året iklädd både sina egna kläder och i den svenska landslagsdräkten. Update: Shahrzad får åka till Paralympics i Rio! 
– ”Alla har en superhjälte inom sig men det är inte alla som hittat den ännu”, säger Shahrzad i pressreleasen från Craft. De orden landar djupt inom mig.

Jag imponeras och inspireras av Shahrzad. Över henens förmåga att inte blicka bakåt utan att se nya möjligheter. Över att göra något bättra av situationen. Jag bär med mig hennes budskap och hennes kloka ord från när jag fick träffa henne i våras och jag hoppas att  våra vägar korsas snart igen.
Craft_Superhero_160802_0307 Craft_Superhero_160802_1320Foto: Hans Berggren

3 thoughts on “I am my own superhero

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *