Hasselö och Sjökanten

Semestermood på här just nu sen vi åkte hem till Västervik för att hänga ett par dagar. Det innebär mycket umgås, mycket ta dagen som den kommer och ungefär noll träning. Men jag gillar det! Igår tog vi båten ut till Hasselö för att äta lunch på Sjökanten.

Vi har så länge som jag minns haft båt. Min farfar hade fiskodling när jag var liten så jag är uppvuxen på sjön och matad med fisk. Det finns få saker som får mig at känna mig så närvarande och levande som att sitta längst fram i fören med vinden i håret och saltstänk omkring mig. Så varje gång vi är hemma försöker vi komma ut i skärgården.

Igår hade mamma och Peter styrt upp med lunch tillsammans med min syster och hennes bästa kompis ute på Hasselö. Hasselö är en av de större öarna utanför Västervik och dit får Freden, färjan ut i skärgården flera gånger per dag. Vi tog motorbåten och jag satte mig längst fram och njöt.

Ute på Hasselö hyrde vi cyklar. För på Hasselö sand är det som ett mindre campingområde med affär, resturang, toaletter och minigolf. Och så cykeluthyrning, både för vuxna och barn. Vi trampade ungefär 2 kilometer söderut och svängde in till Sjökanten, restaurangen alltså även om den också låg vid sjökanten.
På Sjökanten serveras en buffé i sjöboden och du äter med finfin utsikt över fjärden. Det var lax och potatis och västerbottenpaj och kyckling och sill om så önskades. Kvalitén var oerhört hög och vi tog en portion till med det bästa. På Sjökanten bör du boka bord, det är ingen resturang du åker och chansar till. För är vädret bra så är det fullt!

Efter lunchen hoppade vi på cyklarna för att ta ett dopp i havet innan vi cyklade tillbaka till Hasselö Sand igen. Tänk att ha möjlighet till sånhär livskvalitet en tisdag på semestern! Och dessutom att det går färja från centra Västervik som kan ta vem som helt ut på sånt här miniäventyr. Sånt gillar jag!
hasselo hasselo-3 hasselo-4 hasselo-5 hasselo-6 hasselo-7

One thought on “Hasselö och Sjökanten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *