Fem saker jag gillar med Helsingborg

Om ett par timmar lämnar jag Helsingborg för att åka tillbaka till Laholmsbukten och Mellbystrand. Det har varit fina dagar här nere, fullt med nya upplevelser och ställen.

Det är roligt att upptäcka på nytt såhär, det var länge sen jag tog mig tid till det. Att göra en plan, att följa ett tips och att se nya ställen. Jo jag har varit i Helsingborg innan, men då var jag liten och det räknas knappt. För mig har den här veckan varit en värdefull tid i både vila och självförtroendeboost. Hur en semester kan vara en självförtroendeboost? Det får vi ta en annan gång!

Men jag kan verkligen tänka mig att åka tillbaka. För jag har upptäckte att jag gillar Helsingborg. Staden, människorna och allt runt omkring. Och så har jag ju inte hunnit med alla tipsen jag fick. Även om jag har hunnit med mycket så har jag inte hunnit med allt jag vill se. Bara det är ju en anledning till att åka ner igen.
Helsingborg

Här kommer fem saker som jag gillar lite extra med Helsingborg

 • Helsingborg har en hel drös fina parker. Välskötta, gröna och snygga. Inte små och taffliga utan stora parker. Det gör hela staden grön. Och grönt är ju skönt!
 • De har en otroligt snygg strandpromenad där de verkligen har satsat. Med kallbadhus, utegym, minigolf och en stor strand såklart. Välskott och inbjudande.
 • Det är rent. Överallt är det väldigt rent. Och snyggt. Inga fimpar, inget klotter, inget skräp som ligger.
 • Människorna är trevliga, överallt är alla glada och pigga. Eller så är det bara jag som är på mitt bästa semestermood…
 • Många gamla snygga pampiga hus. Jag lyfter alltid blicken och tittar på fasaderna. I Helsingborg finns det många gamla fasader. 

HelsingborgDu ser, bra skit med strandpromenaden.

Har du varit i Helsingborg? Vad gillade du bäst? Eller så kanske du inte gillade Helsingborg alls? 

7 thoughts on “Fem saker jag gillar med Helsingborg

 1. Sara says:

  jag håller med, helsingborg är underskattat. min pappa är därifrån, så jag har hängt massor i helsingborg i min ungdom. gillar för övrigt pålsjö skog mycket!!

 2. Clara Edvinsson says:

  Jag var på en snabbvisit i höstas, hann inte se så mycket eller göra så mycket. Jag råkar alltid tänka att ”där har jag inte varit” när andra pratar om Helsingborg.

 3. Anna, gbg says:

  Jag är uppväxt strax utanför Hbg och bodde där i ca 5 år när jag pluggade. Visst är det en fin stad men för mig är det svårt att se tjusningen med staden, men det blir väl så när man bott där! Numera bor jag i Göteborg och är helt förälskad – en underbar stad! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *