Brunstorpsleden i annat väder

Igår hade jag och Isak bokat löpdejt. Typiskt bra bokning där jag styrde med platsen. Eftersom att jag har varit sugen på att springa Brunnstorpsleden i annat väder än sist så fick det bli den.

Jag sprang Brunstorpsleden i februari, då låg det snö på marken och jag var nog egentligen ganska trött fortfarande. Jag minns det som lite halkigt och knepigt att ta sig fram då. Men med glada steg var jag pepp på att uppleva det hela igår igen.

Vi startade från IKHPs parkering och tog John Bauerleden norr ut. Det är mycket uppför och nerför och slingriga stigar. Efter ett tag kommer en delning och då valde vi att springa åt höger och alltså ta Brunstorpsleden motsols. Leden går genom hagar och skog med vacker variation. Efter ett par kilometer kommer man till ledens höjdpunkt, utsikten. Magisk utsikt över Vättern och Jönköping. Igår var det dessutom helt spegelblankt på sjön!

Därefter går leden utför, fortfarande slingrandes och lite knixigt men väldigt roligt. Isak sa att det var bra för min utförslöpningsteknik som inte på långa  vägar är lika bra som hans. Vi fortsatte genom äppelodlingen vid Brunstorps gård och sen började vi klättra uppför igen för att nå det där vägskälet där vi förra gången tog höger. Nu tog vi höger igen men den här gången tillbaka mot IKHP och bilen.

Brunnstorpsleden är en fin liten bit. Om man som vi börjar vid IKHP och skarvar med lite John Bauerled så blir det ungefär 6 kilometer ganska teknisk men väldigt rolig trail.
Igår avslutade vi med lunch på Kroatorpet men i höst ser jag fram emot att springa leden och avsluta med våfflor i IKHP-stugan.
brunstorpsleden brunstorpsleden brunstorpsleden

3 thoughts on “Brunstorpsleden i annat väder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *