Ett mysigt trailäventyr – Gränsö leden

Någonstans i början av året bestämde sig jag och min kompis Anna för att vi skulle ta och springa Gränsö runt. Båda är nyfrälsta på det här med traillöpning och behövde ett löpmål och så blir ju allt roligare tillsammans. Vi bokade in en helg när det skulle ske och så tränade vi på varsitt håll. Och så sprang vi tillsammans när jag var hemma i Västervik och när vi körde löpcoachning av Maja. Vi har peppat varandra via sms och med att vi skulle avsluta löpningen med spa. Såndär bra sak att se fram emot!

Gränsö runt är en led som jag har gått många gånger. Det är en typisk friluftdagspromenad när man går i skolan i Västervik. Det  är välkänd mark. På klippor jag har badat från och stigar jag har promenerat.

I helgen var det dags för oss att springa. Jag åkte till familjen Bovinder från pappa på förmiddagen och efter lite uppsnack (läs kaffe och kramar) så åkte vi ut till Gränsö kanal.
Vi började springa ut mot Bondbacken, längs slingrande lummig skog med liljekonvalj och vitsippor längs sidorna. Tempot är lågt och vi avhandlar allt mellan himmel och jord. 
trail gränsö leden

Ute på Lill-ön märks det att stigen blir mer stenig, precis sådär som Västerviksterrängen är. Vi springer över rötter, spänger och berghällar samtidigt som vi myser oss fram och kommenterar snygga villor längs strandkanten. trail gränsö leden

Sen når  vi havet! Eller vi har ju sprungit längs med havet hela tiden men ute på Skanvik stannar vi båda upp och andas in lite havsluft. Detta är både Annas och min favoritplats och här har vi tillbringar många tillfällen ihop. Vi trippar oss fram över klipporna och tillbaka in i skogen. trail gränsö leden  trail gränsö leden
När vi rundar Gränsö udde märks det att stigen blir mer och mer teknisk och vi är lite trötta. Vi påminner varandra om att lyfta fötterna för att inte snubbla och fortsätter i ett alldeles lagom tempo framåt. Nu börjar vi också inse att vi klarar av att springa hela Gränsö runt och allting går lite lättare. trail gränsö leden  trail gränsö leden
Sen följer en bit asfalt vilket var skönt för hjärnan (för att slippa tänka på vart vi skulle sätta fötterna) men ganska tråkigt för fötterna (hårt underlag ju!). Under hela rundan har jag och Anna skojat om min totala ormskräck och det är självklart på den här tråkiga sträckan som vi livar upp livet lite med en huggorm. Som tur var överkörd men det spelar ingen roll för min hjärna.

Vi fortsätter över slottet och genom de sista hagarna längs kanalen. Den sista biten innan bron ökar Anna tempot lite och jag hänger precis på. Hand i hand springer vi över kanalen och jublar i en kram. 13 kilometer visar telefonen, leden är 12 enligt kommunen. Sträckan spelar ingen roll egentligen.  Vi gjorde det tillsammans. Ett tecken för min comeback och för att vi alltid är starkare tillsammans.
trail gränsö leden

Vi avslutar med lunch hemma hos familjen och sen relaxavdelningen på Lysingsbadet. Självklart doppar vi oss i havet också. Och firar med bubblor och chokladkaka på kvällen. För så bör man fira ett check på långsiktiga planer med sin bästis! 
lysingsbadet

5 thoughts on “Ett mysigt trailäventyr – Gränsö leden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *