Swimrunmagi i Vättern

Ni vet när man provar något som man har velat testa länge ihop med bästa tänkbara sällskapet? Det hände mig igår. Under en magisk timme i solnedgången körde jag och Maja swimrun i Vättern. 

Det började som ett meddelande på förmiddagen. Maja, som är lika badgalen som jag, hade tänkt att köra simning i Vättern på kvällen. Och jag kunde inte tacka nej till ett sånt erbjudande. Majas svar blev en utrustningslista innehållande våtdräkt, ullstrumpor, skor och massa annat skoj. Jag åkte hem från jobbet för att ens testa om jag kom i våtdräkten i år igen.

Vi möttes utanför Friskis och började direkt småfnissa över vårt smågalna upptåg. Och så fortsatte det. På parkeringen vid Sjön, medan folk satt i gräset och grillade drog vi på oss våra våtdräkter och funderade lite över vad vi höll på med. Jag tror både grillfolket och vi ställde oss den frågan.

Ner till strandkanten och så doppade vi tårna i sjön, kallt men uppfriskande. Våtdräkten gjorde sitt jobb och de tuffa bitarna blev händer och ansikte. Vi låg och plaskade lite innan vi tog några simtag, huttrade lite och fnissade lite. Mer simtag.
Och där och då slog det mig hur himla lyxigt det här var. I varannat andetag såg jag Maja jämte mig, bästa pepparen/träningskompisen och jag är så otroligt glad att våra vägar möttes i höstas. I det andra andetaget ut mot Vättern så var det solnedgång och storslagen sjö. Magi! Det var sååå vackert.

Vi hoppade upp ur vattnet och sprang förbi grillar längs stranden och ut längs med strandkanten. Vi båda bubblade av energi och över att få ha världens bästa måndag. Vi fotograferade lite och simmade lite till. Sen lekte vi bergsklättrare i våtdräkt (fråga inte, stigen försvann..) och fnissade lite till. Till sist blev det lite kallt om tårna och vi gav upp för idag. Men vi lovade varandra att göra om det snart igen!

swimrun vätterstranden

swimrun vätterstranden

swimrun vätternVi får jobba lite på bildkvaliten till nästa tillfälle men ni förstår nog magin ändå!

9 thoughts on “Swimrunmagi i Vättern

  1. Sandra says:

    ”Vi båda bubblade av energi och över att få ha världens bästa måndag. Vi fotograferade lite och simmade lite till.” Så fin mening <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *