Ibland behöver jag påminna mig själv

Ibland behöver jag påminna mig själv om att gräset inte är grönare på andra sidan även om det kan se ut så. Via sociala medier kan jag hamna i en spiral om att alla andra har det så himla mycket bättre. Finare hem, bättre ekonomi, vältränade och snygga. Då behöver jag påminna mig själv om att det inte alltid är så fint som det ser ut via filter och sociala medier.

Jag har tänkt mycket på det här senaste tiden. Ibland känns det som att jag själv inte hänger med eller gör tillräckligt. Då kan jag bli stressad över bilder på sociala medier där alla andra har det så himla bra hela tiden medan jag själv försöker balansera på en tunn tråd.
Då kan jag behöva påminna mig själv om att jag gör precis nog utefter mina förutsättningar just nu. Att det inte går att leverera mer än 100%. Men det känns ändå alltid om alla andra alltid gör mycket mer. Då är det extra viktigt för mig att se bakom filter och bilder och tänka att det där som visas upp inte är hela biten. Det är en glimt av någons liv och säger ingenting om helheten. Jag vet ingenting om vägen dit eller storyn bakom egentligen. Jag kan behöva påminna mig själv om att ingen är så perfekt som en instagrambild.

Jag är otroligt tacksam för att jag med mina närmsta vänner kan prata om livets baksidor. Det gör min tillvaro lite mer balanserad. För ibland måste jag påminna mig själv om att gräset inte alltid är så grönt som det ser ut i de sociala medierna. Och att det jag gör duger alldeles fint utifrån mina förutsättningar just nu.
tulpan

9 thoughts on “Ibland behöver jag påminna mig själv

  1. Katja says:

    Dessa sociala medier alltså! Jag avföljer fasiken alla som riskerar att få mig att må dåligt. Och är själv restriktiv med ”skryterierna” (även om jag aldrig skulle få för mig att skryta om något som inte är inspirerande utan bara för att visa upp, typ). Tycker du ska göra detsamma. Palla må dåligt av någon annans (förmodligen tillputsade) internetliv. Stora kramar!

  2. Mari says:

    Tack. Tack och åter tack. Behövde läsa det där idag. Känner så igen mig nog för att jag blivit bättre, men ja, det behöver påminnas ibland. Fina du <3

  3. Sara Borg says:

    Vet du, när en tänker så är det ganska bra (tycker jag) att stanna upp och ta en screenshot av sitt eget instaflöde (alltså sina egna bilder) och titta på den liksom utifrån. Med en utomståendes glasögon på känns ens eget liv plötsligt också ganska äventyrligt, lyxigt, inspirerande och roligt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *