En cyklig lista

Idag är ingen vanlig dag för idag är det cykelns dag. Hurra! Jag och Helena bjuder idag på en cyklig lista fylld med cykliga frågor  som vi gärna vill att ni kopierar och gör till er egen.

Vilken typ av cyklist är du?

Jag är mer feel good än en tävlingscyklist. Mer njutning än mjölksyra. Mer upplevelser. Även om intervaller är välkomna ibland. Det är väldigt typiskt mig att bara stanna och fota lite som på bilden nedan när det var fina vallmo på den franska landsbygden.
20140609-230836-83316628.jpg

Hur länge har du cyklat? 

Jag köpte min racercykel sommaren 2012 och sen dess har det rullat på. Det har gått både fort och långt och jag har lärt mig massor. Efter ett par år så skrev jag ett inlägg om hur cyklingen hade förändrat mig som person, för det har det verkligen gjort.

Hur mycket cyklar du per vecka?

Just nu typ ingenting…. Åh öm tå! Men jag har valt att fokusera på annat när cyklingen inte gett mig samma lycko-känslor som det brukar göra. Så den här veckan har jag cyklat 0 kilometer… Men jag tror att det är rätt väg att gå och träning som träning, löpningen har också sina fördelar.

Vilket är ditt ”feel good”-pass?

Ett gäng glada cyklister, nya stigar eller vägar, fart efter kamrat. Fika!
20130707-191302.jpg

Vad måste du ha med dig på ett pass?

Massor. Slang, pump, något godis/nödgel, handskar, hemnyckel, pengar till fika, någon form av ICE-lapp. Ett glatt humör.

Varför cyklar du?

Jag cyklar för att jag gillar att känna vinden i håret. En frihetskänsla helt enkelt!

Har du någonsin ljugit för att få cykla?

Haha nej tror inte det. Jag har alltid varit väldigt noga med att sköta mina cykelkort rätt och alltid komma hem i tid eller liknande. Jag vet att min hobby tar lång tid och är mån om att vårda den tid jag får hemifrån.

Hur ofta köper du nya cykelsaker?

Enligt min sambo för ofta. Enligt mig för sällan. Men jag har en garderob med träningsprylar/kläder och det säger väl en hel del…

Var/hur handlar du din cykelutrustning?

Jag har turen att få hjälp av Öster cykel och de blir såklart mitt självklara val av cykelprylar och service. Jag dricker också kopiösa mängder kaffe i samma butik, typiskt trevlig sysselsättning för lite skvaller, cykelprat och häng.

Dygnets bästa cykeltid?

Tidig sommarmorgon! Som den morgonen vi hittade en rickshaw mitt ute i ingenstans.
sommarmorgon

Hur ofta tävlar du?

Mindre och mindre… Mer upplevelser är tävlingshets. Förra året körde jag två ”tävlingar” men vet knappt om det räknas i tävlingssammanhang när man cyklar med stämpelkort och upp för backar utan det klassar nog mer in på upplevelser, så som jag vill att det ska vara.
IMG_6689

Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du är trött?

Tidigare ”tryck tryck tryck”. Under rehabperioden ”from zero to hero”.

Cyklar du helst i grupp eller ensam?

Jag cyklar helst i grupp men det  blir rätt många ensampass också. Men det blir roligare tillsammans, så enkelt är det! Måndagsrundan är ju ett fint exempel på det.

Hur återställer du dig efter ett cykelpass?

Jag har alltid varit sugen på Coca cola efter riktigt varma/tuffa pass. Efter ett helt vanligt pass så blir det en dusch, lite mat och bubbelvatten.

Vilket lopp drömmer du om att få cykla?

Får jag ändra den här till ställen istället? För isåfall drömmer jag om att cykla i fjällen. På Helenas bilder ser det sååå himla fint ut.

Så berätta för mig. Vad är du för typ av cyklist? Och om du inte är cyklist, berätta något annat. Kanske om ditt bästa feel-good-pass? 

3 thoughts on “En cyklig lista

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *