Shahrzad Kiavash

Härromveckan fick jag en guldig inbjudan och öppnade den lite sådär lojt för att jag trodde det var en bröllopsinbjudan som jag visste att jag skulle få (låter konstigt men ni fattar nog…). I kuvertet låg istället en inbjudan till ett event med Craft sportswear och Shahrzad Kiavash. Min något loja attityd byttes mot jubel och lyckliga skutt runt i lägenheten. Varför? Jo dels för att jag verkligen behövde åka iväg på något eget, väldigt enegigivande och för att  Shahrzad var en person jag verkligen ville träffa och lyssna på.

Jag och Shahrzad har följt varandra på sociala medier senaste året. Sådär som man gör nuförtiden, sociala medie-bekanta liksom. Jag läste om hennes historia förra våren någon gång och har sen dess följt denna superkvinna med stor inspiration.

Shahrzad drabbades för 4 år sen av väldigt allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Egentligen är det ett medicinskt under att hon lever idag. Efter många långa turer på sjukhuset togs beslutet att amputera hennes båda underben.

I torsdags höll Shahrzad en föreläsning för oss inbjudna. Vi fick följa hennes historia på sjukhuset, tankar kring amputationen och allt det kämpiga som följde efteråt. Shahrzad beskriver hur hon kom till ett vägskäl och hade två val och hon valde att leva. Torsdagens föreläsning berörde hela rummet till tårar.

Historien som sen följer är fantastisk. Hur Shahrzad väljer träningen framför psykologen och utmanas av hennes tränare till att ställa upp i Stockholm triathlon. Hon som hatade vatten, aldrig hade cyklat på en landsvägscykel och som dessutom ju var dubbelamputerade. Har du inte läst den racerapporten som hon skrev från det loppet så gör det! 

Shahrzad är en superkvinna utan dess like, hon utstrålar glädje och energi i hela rummet. Jag inspireras av hennes mod och vilja att göra något bra av den situation hon har hamnat i. Hon är en av mina stora idoler på grund av hennes inställning till livet.
Hon avslutade kvällen med orden ”be your own hero” och det bär jag med mig långt framöver.
shahrzad

shahrzad

Efteråt fick vi en bit mat och minglade sent in på kvällen. Det var väldigt roligt att få träffa andra bloggare som jag följer online ”på riktigt”. Dessutom fick vi titta lite på Crafts höst- och vinterkollektion. Typiskt trevlig och inspirerande kväll på många vis.
shahrzad

craft sportswear

 

10 thoughts on “Shahrzad Kiavash

  1. Anna says:

    Fick också den där vackra inbjudan men Stockholm låg tyvärr för långt bort den här gången! Hade så gärna velat lyssna på henne! Och spännande med ny kollektion :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *