Den fortsatta sjukskrivningen

Jag har idag varit sjukskriven i 114 dagar. Det känns och är länge!!I Och längre bestämde min doktor igår att det ska vara. Jag som hade hoppats att den här soppan skulle vara över snart, allra helst förra veckan eller så. Men istället tar jag ett steg uppåt i tid och ett steg bakåt i hur frisk jag känner mig.

Alldeles nyss kände jag mig friskare. Jag orkade mer, jag var mindre grinig (thanks heaven för det!) och jag har inte lika mycket huvudvärk längre. Och helt plötsligt kom en dag då jag inte alls behövde sova mitt på dagen för att orka med. Och då klev jag upp i tid. Till 50%. Det är ett stort steg och läskigt steg att gå från 2 h till 4 h per dag. Det låter som ingenting egentligen.
Jag ska säga att det var tur att min läkare berättade att varje ökning i tid kommer att vara som att ta ett steg tillbaka för ett par veckor. På ett par dagar blev jag både trött och bitter med huvudvärk men den här gången vet jag att det borde vara en övergående fas. Ge mig ett par veckor så är jag nog tillbaka på banan igen.

När läkaren igår bestämde att min sjukskrivning skulle fortgå i många dagar till på 50% så gjorde det mig ledsen. Jag som precis började se mig själv som friskare. Då vill man ju inte vara sjukskriven länge till. Jag hade i mitt huvud trott att det räckte med april ut men han propsade på maj också. Och jag får bara lyda. Förklaringen han gav mig är att jag och min kropp behöver den här tiden, tid för återhämtning och tid för vila.

Jag försöker se det som att det är en fin tid att vara sjukskriven i. En del av min egenmedicinering har ju varit mycket tid utomhus och just nu blir våren som allra vackrast runt knuten. Ganska ”lyxigt” att få mer tid och möjlighet till promenader, cykling och kaffe i friska luften just nu. Eller jag ska inte säga att det är lyxigt, det är tydligen välbehövligt med 54 dagar till av den varan för att jag i det långa loppet ska bli helt bra igen. Även om jag själv gärna hade sett att jag var bra redan förra veckan…
munksjön

6 thoughts on “Den fortsatta sjukskrivningen

 1. Clara Edvinsson says:

  Det måste vara riktigt svårt att acceptera när man fakriskt känner sig frisk, jag vet inte alls hur jag skulle reagerat i den situationen. Men… samtidigt tror jag det är viktigt och att låta det ta tid för att inte få ett bakslag. Riktigt härligt foto! Kram

 2. Rund är också en form! says:

  Nu är jag inte alls insatt, men har hört att det tar lika lång tid att komma tillbaka till 100 %, som det tog att bli sjukskriven. Rätt lång tid med andra ord, även om det sker i steg. Så Klok läkare du har! <3

  Kram M

 3. Katta - Bucketlife says:

  Det låter väldigt klokt och bra, men jag förstår frustrationen. Jag tror inte jag fortfarande är helt tillbaks i min gamla form och det kan bekymra mig ibland. Men jag har ju lagt om livet så jag inte ska behöva vara det heller. För den formen var ju inte hållbar så att säga. Jag tror det handlar om att sänka kraven på ett positivt sätt. Inse att den där övermänniskan bara är ett galet spöke som ingen kan leva upp till i längden.

  Lycka till, vila och ha tålamod, och som du säger – en perfekt tid att vara utomhus och återhämta!

 4. jeanna / bliss junkie says:

  Jag tror att femtio procent jobb är optimalt för en frisk person! Tycker att du resonerar så klokt i sista stycket, ta vara på tiden du har att läka ordentligt. Den är du värd! Det handlar inte om sjuk vs frisk utan om att du är hel människa värd ett helvärdigt liv. Det mäts knappast i antal arbetade timmar. Tvärtom. Kattas kommentar också så klok. Kram på dig, Anna!

 5. Malin says:

  Så bra läkare du verkar ha ändå, som verkar klok och inse vad det handlar om. Hoppas du får en bra återhämtningstid med mycket #utomhusärbäst framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *