Tips: fyra böcker som inspirerat mig

Nu är det dags för veckans ämne hos Bloggar om Hälsa som är läsvärda tips kopplat till hälsa, träning eller kanske kost. Jag tittade i min bokhylla och insåg att den var väldigt faktatung men jag hittade och plockade ut fyra böcker som inspirerat mig på något sätt.
böcker som inspirerat

Born to run – Christoffer McDougall
Den här måste ju nästan vara en klassiker numera. Om varför människan är född att springa och om kravlös löpning i djungeln. En reportagebok som fick mig att se på löpningen på ett mer lättsamt sätt.

Löparens hjärta – Markus Torgeby
Jag och Malin köpte oss varsitt exemplar när vi lyssnade på föreläsningen med Markus i höstas. Det är en fängslande biografi om löptalangen som bosatte sig i en kåta mitt ute i skogen.Markus är ärlig och rättfram i sina tankar. Jag inspirerade av hans tankar på att kliva ut ur ekorrhjulet och göra något för sin egen skull.
Ida har också läst Löparens hjärta och har skrivit en längre recension.

Stora löparboken för kvinnor – Jessica Almenäs och Lovisa Sandström
Snygga bilder och bra text om hur du blir en bättre löpare. Den är pedagogiskt upplagt med både vetenskapliga inslag och lite mer motionärsinfallsvinklar. En såndär how-to-do-bok med bra feeling.

Yoga girl – Rachel Brathen
Yoga girl är tjejen som tagit yoga till de sociala medierna med storm. Med ärliga tankar och body positivism är hennes bok både en ögonöppnare och en bok med bra budskap. Det är en blandning mellan en biografi, yogatips och enkla recept. Dessutom är snygga bilder alltid ett plus i min värld!
böcker som inspirerat

Jag insåg att min bokhylla innehöll många löparböcker, ett par rena faktaböcker blandat med lite klätterböcker. Men inga cykelböcker!! Finns det bra cykelböcker där ute? Och har du några andra inspirerande tips? 

 

7 thoughts on “Tips: fyra böcker som inspirerat mig

  1. Ida says:

    Nej cykelböcker har jag nog dåligt med tips på. Born to Run och Löparens hjärta ligger hemma i bokhyllan och väntar. De andra två var bra tips! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *