Löpcoachning med Maja 

I helgen var min bästa vän Anna här med sina tjejer. Vi fyllde helgen med lekparksmys, skratt och god mat. Och så fick vi till ett träningspass, jag hade nämligen styrt upp en timmes löpcoachning med Maja. 

Maja är ju min löpguru, hon som sa att mitt löpsteg var snyggt och fick mig att tro att jag skulle kunna springa. Dessutom är hon utbildad löpcoach och vi har länge pratat om att få till ett tillfälle med fokus backar. I helgen hände det äntligen!

Vi träffades i Stadsparken där vi joggade en sväng för att få upp värmen. Sen gav vi oss på första backen och Maja delade med sig av flera tips om stegfrekvens och hållning. Jag och Anna sög till oss av kunskapen. Vi förflyttade oss mellan olika backar med olika fokus. I någon backe såg vi till att hålla lätta steg i branten för att sen trycka på när det flackade ut. I nästa, lite längre backe övade vi oss på att spara kraften. Självklart övade vi oss på att springa snabbt, snyggt och lätt nerför också. löpcoach jönköping
löpcoach jönköpingsitta på hukAfter run, självklart sittandes på huk. Tack Maja för en otroligt inspirerande timme. Det här bär Anna och jag med oss till vårt kommande trailäventyr.

9 thoughts on “Löpcoachning med Maja 

  1. Hasse says:

    Lite löpcoachning skulle sitta som en fläskläpp. Om man sen kunde få 10% av Emelies utförsteknik skulle fjällmarorna i sommar gå rätt mycket lättare. 🙂

  2. Anna (orka mera) says:

    Underbart med backar! Men jag gråter av bilden på huksittande…. Nu när jag är inne i min av naprapaten ordinerade tvångshuk-träning får jag liksom ångest ända upp till tänderna. Det gör så ont! Bara åsynen…. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *