En early bird

Imorse ringde klockan tidigt. Idioti på en helg egentligen men jag ville cykla med sällskap och Calle och Marcus bjöd upp kl 7.00. Jag lät dagsformen bestämma (som alltid nuförtiden) men när jag väl vaknat till var det härligt att cykla iväg.

När jag sett denna early bird-cykling (måste starta innan kl 7) framför mig så såg jag hur solen skulle komma upp över träden och allt skulle vara sådär morgonvackert. Vi fick typ raka motsatsen. Det var dimmigt, fuktigt och någon plusgrad.

Vi cyklade ut över Axamo, Järstorp och Skirebo. Grabbarna något före och jag noggrant efter tuggandes på bakhjulen. Någonstans runt Risbro började min energi ta slut. Nu var det inte så roligt längre. Och trött som jag var sa jag inget. Istället petade jag i mig lite socker och försökte ta det lugnt uppför. Men känslan var att jag inte ville se en enda uppförsbacke till. Jag tror grabbarna uppmärksammade min trötthet och tempot sänktes lite.

Väl hemma var jag trött, kall och lite uppgiven över att ha varit en bromskloss. Men Ester tog ner mig lite på jorden igen och påpekade att det både  var rätt lång cykeltur och jag just nu ska vara glad över att jag cyklar. Jag kokade mig en stor kopp varm choklad och gjorde knäckemackor med ägg på och så parkerade jag mig framför Nyhetsmorgon resten av morgonen. För varm choklad och frukost i soffan är man värd när man cyklat early bird!
cykla distans
early bird

3 thoughts on “En early bird

  1. Ulrika says:

    Jag måste bara få säga att det var fantastiskt starkt av dig att ta dig ut. Bra jobbat Anna! Låt bara inte prestationskraven sänka dig såna här gånger. Du orkar det du orkar – Kom ihåg det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *