Äventyr i Chamonix

Jag var i Chamonix sommaren 2013 och blev kär, i både byn och miljön. Vi åkte ner ett helt gäng till Frankrike för att försöka bestiga Mont Blanc men av olika anledningar blev det inte så. Vi fyllde istället vår vistelse med många andra, lite mer spontana, äventyr. Tillsammans med Emmi på Explorista blickar vi idag tillbaka på vår tid i dalen genom en bildbomb.

En dag vandrade vi från Plan de l-Aiguille till Mer de Glace. En otroligt vacker vandring längs dalen. Landskapet skiftade med vidunderlig utsikt, små bergsblommor och karga klippor ovanför oss. Efter fyra timmar nådde vi Mer de Glace, en glaciär som så många andra just nu smälter bort. Därifrån gick det tåg tillbaka till Chamonix igen. Plan de l-Aiguille

Mer du Glace

Plan de l-Aiguille-3

Vår huvudutflykt blev ändå en tur på Mont Blanc där vi vandrade upp till första lägret Tête Rousse på 3167 meters höjd. Lugnet och utsikten där uppe var fantastisk. De flesta var antingen påväg upp eller ner från berget och mellanlandade i hyttan. Förutom vi då som bara var där för en övernattning och lite vacker solnedgång.
tete-rousse

tete-rousse-2

tete-rousse-3

Vi gjorde flera små utflykter som att klättra i les Gaillands och hyrde mountainbike för att se dalen. Och så åt vi höghöjdsfrukost uppe på Aiguille du Midi, där snackar vi kaffe med utsikt!
20130729-134316.jpg

cykla MTB i chamonix

alguille du midi

Alla bilder är tagna av mig eller Patrick Cole. Patrick står också bakom många av mina snyggare cykelbilder till bloggen. 

Chamonix är verkligen ett ställe jag vill åka tillbaka till. För att uppleva lite mer. Det är verkligen en stad för outdoor, där folk helt självklart går runt i vandringskängor eller cyklar på downhillcykel. Och så är naturen helt slående vacker på sommaren! 

9 thoughts on “Äventyr i Chamonix

  1. Helena Enqvist says:

    Den där bilden med tältet, en av de finaste jag sett! Åh vad sugen jag blir på sådana här äventyr men jag är för höjdrädd. Fan vad cool du är Anna som gör sådant här!
    Skrattar lite åt Malins kommentar, jag känner lite samma och cykla! Tack för att du delar med dig av sådana här inlägg!

    • Anna says:

      Det är mest som en lång uppförsbacke, så höjdrädlsan spelade ingen roll här. Det var bara att promenera upp. Men det är en sjukt cool upplevelse att ha i bagaget! Vi borde åka till Alperna och cykla…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *