Skidåkning på Dumme mosse

Igår åkte jag skidor på Dumme mosse. Det var en såndär typiskt dum sak jag behövde göra. Mest kallade jag upptåget för att upplevelseträna men jag vet också att jag verkligen behövde träna skiten ur mig.

Jag ska inte döma ut den här sjukskrivningen, den har gjort bra saker och fått mig att inse saker, men den har också gjort kaos med mitt psyke. Igår behövde jag träna skiten ur mig för att få känna mig stark och för att bli av med lite hjärnspöken. Jag behövde en stor dos endorfiner och jag behövde bli rejält trött.

Jag packade fickorna med lite godis, både i nyttig form som dadlar och nötter men också Cliff bar. Allt för att ta mig igen äventyret som jag egentligen inte visste hur länge det skulle pågå eller om jag skulle orka. Jag har skidat på mossen en gång innan, för flera år sen. Då var spåren fina och hårda. Det var de inte igår! Och egentligen visste jag ju om att spåren var dåliga men jag ville ju göra något lite extra så…

Jag pinnade på ute på Dumme mosse. Vädret var inte på topp men jag försökte hålla humöret på topp. Ibland hade jag fint glid och ibland gick det pensionärslångsamt. Efter en stund stannade jag i en dunge med tallar och åt lite dadlar som gav extra energi. 

När man kunde välja mellan kort eller lång slinga valde jag kort. Någon ordning på träningshetsen fick det ändå vara. Jag skidade på, försökte hålla fin teknik och så åt jag lite emellanåt. Jag fotade lite, knöt åt pjäxorna och hejade glatt på alla jag mötte. Till sist nådde jag Hallby igen och tog sista halvan av 5km tillbaka. Väldigt nöjd och väldigt sugen på coca cola (blir alltid det efter ordentligt träningspass) kom jag till bilen. Många timmar utomhus, stor dos endorfin och lite friare tankar. Precis det jag ville åt! 
skidåkning på dummemosse

skidåkning på dummemosse

skidor dummemosse

skidor dummemosse

skidåkning på dummemosse

Igår bevisade jag verkligen för mig själv hur ”outside is free” verkligen stämmer på mig. Vilka knep tar du till när huvudet känns lite lågt? 

14 thoughts on “Skidåkning på Dumme mosse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *