Lördagsmys med Ester

Ester och jag teamade upp (efter en liten kommunikationsmiss) för att köra lite skidor idag. Vi möttes uppe på Hallby och började med att ta sällskap med Esters syster Matilda runt 2km-varvet. De ville tydligen känna på vallningen. Jag har tejp på mina skidor numera (välinvesterade 200 kr!) och har efter senaste åkningen tagit bort ett par centimeter av tejpen. Oj vilken skillnad det gjorde, idag var det mycket lättare att åka!

Vi fortsatte åka på 5km spåret. Vi konstaterade att skidåkning egentligen inte är så himla socialt eftersom man ligger efter varandra. Det blir lite svårpratat emellanåt. Men vi var glada i hågen och starka i spåret så vi tog 2 km igen.

Efter 10 km i skidspåret bestämde vi att det var dags att sluta med flaggan i topp. Båda av oss hade kraft kvar att ge men jag försöker ju ta det lite lugnt och ville inte maxa kroppen. Istället åkte vi hem till Ester för att dricka kaffe, äta mackor och kakor. Typiskt bra lördagsmys helt enkelt!
hallby skidor

hallby skidor-3

hallby skidor-4

Mer underställsfika åt folket! Vilket är ditt bästa efter tränings-fika? 

11 thoughts on “Lördagsmys med Ester

  1. Sara Borg says:

    Men härligt! Jag har också åkt längdisar i helgen. Ungefär en timme igår och kanske en halvtimme idag. Fast jag åkte med syskonbarnen runt runt på gården, så det var inget vidare tempo precis. Några ”stakdrag” fick jag till iaf då vi körde lite sprinttävlingar och stafetter igår 🙂

      • Sara Borg says:

        Absolut. jag var kanske den som var mest entusiatisk över hela tilltaget eftersom det påminner så mycket om när jag var liten och åkte där på gården själv. Det är något visst med att trampa upp sitt eget spår och sedan känna att det fryser till över natten och blir perfekt dagen efter. Och precis som du säger, huvudsaken med en sådan här grej är att få komma ut och röra på sig i den friska luften 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *