Fysisk aktivitet på recept

Att fysiska aktiviteter sätter igång flera må bra-system i kroppen vet du säkert. Fysisk aktivitet bidrar bland annat till att du blir lite gladare, lugnare och sover lite bättre. Endorfiner är ju helt enkelt bra skit! Inom sjukvården används ibland fysisk aktivitet på recept, där du istället för medicin får utföra fysiska aktiviteter utefter din förmåga för att läka.

Jag tänker att motion är bra, både för mig och för dig. Men särskilt nu i ett skede där jag inte riktigt känner igen mig själv. Jag tänker att lugn motion och lite endorfiner kanske kan vara en del av rehab-processen. Så jag utför lite ”fysisk aktivitet på recept” på mig själv.

För mig har det gällt att hitta de där lagom aktiviteterna och att släppa kraven på mig själv. Jag är så invand i ett högt tempo och distanser att en promenad runt Munksjön känns som det enda alternativet. Istället har jag fått skala ner, det kanske räcker med en halvtimmes promenad istället för det dubbla?

Idag har jag åkt skidor uppe på Hallby. Jag tänkte att det kanske fungerar som lugn aktivitet och dessutom ger det lite frisk luft. Jag erkänner glatt att jag absolut inte kan åka skidor (nivån är sån att jag funderade på om det fanns höger och vänster på skidorna..?). Glad i hågen gav jag mig iväg och insåg att jag hade glömt precis allt Malin sa om teknik förra året. Men 5 kilometer senare hade jag fått både motion, endorfiner och frisk luft. Lite gladare och lite piggare kunde jag åka hemåt igen för att äta lunch.hallby skidor-3

hallby skidor-6

hallby skidor-10

10 thoughts on “Fysisk aktivitet på recept

 1. Katja says:

  Fy så söt mössa! 😀

  Okej slut på ytligheterna. 5 km skidor är inte fy skam iofs. Jag känner igen det där med att det känns skumt att ”skala ner” men man kommer att tacka sig själv i längden.

  • Anna says:

   Inser att jag har haft den mössan på ALLA bilder senaste tiden (kolla min instagram!).
   Jo jag har ju insett att skynda långsamt är rätt metod, så lagom får räcka just nu. Angående längden så har jag inga perspektiv på vad som är långt eller inte…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *