Båstad 1000 höjdmeter

Jag hade fått ett tips av Calle Bengtsson om en fin runda på Bjärehalvön som skulle ge mig 1000 höjdmeter. Jakten på höjdmeter fortsätter så det var bara att skriva ner vägbeskrivningen på papperslapp och ge sig av. 

Vädret var kvalmigt, varmt och fuktigt. Absolut ingen favorit. Dessutom blåste det motvind hela första halvan av rundan. Jag pinnade på uppför från Östra karup till Lya och övervägde att vända hem redan där. Nerför mot Båstad och sedan den lååånga backen uppför till Häljarp. Cyklingen var inte speciellt rolig, men stundtals otroligt vacker. Genom skog och öppna fält ner mot havet. Längs med vattnet till Kattvik och Hovs hallar var det motvind och segt och jag petade i mig två bitar Clifbar Shot block. Som winergummi fast i energiform. Hemåt blev livet lite roligare och framför allt lite mer överkomligt. Nu kände jag igen vägarna och backarna vilket var en fördel mentalt. 

Jag tog pavén i Östra karup igen och styrde med sega ben cykeln hemåt. Väl hemma tryckte jag fyra kanelknäcke med smör och ost samt en näve chips och dog på soffan. One of those days.        Sån här dagar, när ingenting känns bra, är jag otroligt imponerad av mitt pannben som gör vad som behövs. Det gick inte fort och det var inte alltid kul men jag gjorde det, och det får ibland räcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *