Olika sorters avkoppling 

Det finns ett behov hos mig i att rensa och koppla av. I ett jobb där det är svårt att stänga dörren om sig blir den där avkopplingen genom träningen viktig för mig.

Den tar sig lite olika uttryck där den gemensamma nämnaren är att en stund mindfulness, att inte behöva tänka så mycket mer än ett löpsteg framåt. 

Jag kom på i söndags att det är därför jag gillar simningen så mycket. Där går det inte att tänka jobbrelaterat eller på kvällens middag. Fokus ligger istället på att räkna 3takt och komma ihåg att blåsa ut luften. Det är lite samma känsla som att cykla teknisk stig där alla andra tankar också blir sekundära. Det är också när jag inte är närvarande som det blir sämre pass. När jag inte kan släppa och bara fokusera på uppgiften. Framför allt är det svårare på spinningcykeln tycker jag. 

3 thoughts on “Olika sorters avkoppling 

  1. Carolin says:

    Precis så är det! Men samtidigt är det därför väldigt nyttigt med ex yoga där man MÅSTE lära sig att aktivt koppla bort för att det ska bli bra! 🙂

    • Anna says:

      Precis. Det gäller att hitta sin avkoppling, för jag tror att den varierar hos oss alla. Bokläsning, yoga, cykling eller knyppling, bara du hittar din grej så blir livet lättare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *