#MR160 goes backar

Regnet det öste ner hela dagen men precis en timme innan samlingen på Mariebo vändplan sprack molntäcket upp. Jag såg det som ett tecken och bytte om snabbast möjligt. Calle hade hintat om backar och jag hoppades att det bara var ett skämt. Det var det inte….

Sandseryd var första backen vi gav oss an, jag hängde med grabbarna en bit upp men insåg att det gick alldeles för snabbt. Istället försökte jag hitta mitt eget tempo med bra tryck i benen. Andra gången var lika tuff som första. På tredje var det lite mer slitigt än tidigare men jag låg bakom Håkan så det var bara att trycka på för att inte tappa rullen. Det är kul och nyttigt med lite extra pace, att ta ut sig lite extra!

Allas ben var sega när jag kom på den smått geniala idéen om Taberg. Jag skulle få äta upp den idéen sen. Taberg kändes heller inte så rolig första halvan upp, den backen gör sällan det. Efter skidbacken, där det brantar på rejält är det bara att bita i. Tryck och dra och tryck. Det kändes inte lika bra som förra veckan men vädret var heller inte lika gynnsamt idag och benen var inte lika fräscha efter helgen.

Påvägen hem fick benen bita i på Åsa gård (payback för Tabergsidéen) och Bårarp. Det var rejält stumma ben som rullade in i staden igen. Precis så som det ska vara efter ett riktigt bra pass.
MR160
Bilder från @laleprestanca, mig själv @annamjansson, @calleandersson och @tobbed. En episkt bra måndagsrunda!

Backar – Anna Jansson 0-2

2 thoughts on “#MR160 goes backar

  1. Elna - formcykel.se says:

    Härligt pass! I vanlig ordning kommer jag ju att missa De trötta hararnas måndagsrundor eftersom jag är på Linköpingskontoret om måndagarna. Typiskt, men med lite flax kan jag hänga på er någon gång, det vore trevligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *