En quattro av backar 

Insikten av att jag ska cykla i Alperna i sommar börjar göra sig påmind. Framför allt måste jag lära mig cykla backar. Backar för mig är lite som en grusig kedja, det går inte bra. Jag får ingen kraft uppför och bli stressad av klungan som seglar iväg med lätta tramptag. Jag fattar inte hur andra cyklar så snabbt uppför! Det är ju inte direkt så att jag är svag.

Inför etape du tour måste jag lära mig hitta min rytm och bara hitta ett flow uppför. Det kommer bli många backar för mig i vår, både lugnt, snabbt och tungt. 

Jag startade backutmaningen igår med en fyra  i Tabergsdalen. Sandseryd, Taberg, Flahult och Sandseryd igen. Fokus låg på att ta det lugnt och få med en bra känsla. Och det lyckades jag verkligen med! Det kan bero på den nya utväxlingen eller lite vind i ryggen uppför Sandseryd (vilket jag iofs fick emot mig i de andra backarna…) men det kändes så himla bra igår. Backarna kändes överkomliga och jag fick ingen back-panik. Det får bli en fortsättning på den här backutmaningen!  

Backar-Anna Jansson 0-1

9 thoughts on “En quattro av backar 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *