Luciawåfflan – det mest tokiga i år!

Förutsättningarna var inte det bästa men vi gjorde det bästa av situationen. Dagens luciawåffla är nog det mest cykeltokiga som har hänt för min del i år!

Slask som frös till is, så började det. Snö och is som bearbetades med ett glatt humör och en påse salt. Banan som fick dras om lite grann för att undvika det värsta ispölarna.
Jag hade drömt om att ingen dök upp och att vi hade 10 L glögg att dricka upp… Men så började cyklist efter cyklist att rulla in, alla lika glada men med en lite skräckslagen min. Outfit efter outfit avslöjades. Tomtar, stjärngossar och supermannen. Glitter och ljusslingor lindade runt cykelramarna. Själv drog jag på mig lucianattlinnet, knöt det röda bandet runt midjan och drog på mig min pyntade hjälm.
IMG_1574.JPGAndreas räknade till en sisådär 35 personer på startlinjen, bra många fler än vad vi hade hoppats på en grå söndag i mitten på december!
Det visade sig bli den kämpigaste wåfflan för mig i år. Tungt tungt tungt! Jag sjöng lite luciasånger till publiken, hoppade över hindrena sådär lagom snyggt och var mest tacksam över att det mesta. Att kunna cykla i luciaklänning, över en lång cx-säsong, över fina vänner&familj som peppar och stöttar. Över att överhuvudtaget ha en kropp som är med på noterna. Kanske en gnutta sentimental men så var det där och då på säsongsavslutningen.
IMG_4505
Väl i mål skrattade vi åt det dråpliga i att cykla i denna misär och skröt om vår kurvtagning och våra vurpor. Vi drack glögg, föråt oss på pepparkakor och skrabbelucker och delade ut pris till bästa kostymer och till bästa cx-åkare och mtb-åkare.

Och så var wåfflan över för i år. Ett stort tack till alla er som kom och förgyllde Kabeland denna söndag! Särskilt tack till scouterna som fixade det bästa luciafikat. Tillsammans skänkte vi 3178 kr till Musikhjälpen. Tillsammans gjorde vi detta till en oförglömlig, lerig, isig och skrattfylld söndag.

2 thoughts on “Luciawåfflan – det mest tokiga i år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *