Min kropp – mina tempovalkar

Jag har en kropp och ett liv, självklarheter som jag har funderat på mycket senaste tiden.

Jag vill göra det mesta av livet, leva varje dag, carpe diem och allt det där. Jag vill också ha en kropp som är stark och uthållig nog att orka med alla mina påhitt. Fast någonstans orkar jag inte lägga tid och energi på magrutor, synliga muskler eller dieter. Jag har lite extra kilon att bära runt på men har också en kropp som har klippklättrat, försök ta sig upp på Mt Blanc (sket sig pga vädret) och som har cyklat 500 mil i år.

Jag har ägnat tillräckligt många år åt att bry mig alldeles för mycket åt kost, kalorier och fettsnålt. Det är inte värt det! Jag vill kunna träna för att äta, jag vill kunna äta smågodis med bästa kompisen en lördagkväll eller ta en öl på fredagen. Kroppen skulle kanske bli lite snabbare/lättare av att jag går ner säg 5 kilo men till vilket värde då?
wåffla2 eskil
Foto: Eskil Laago.

Det här är jag, med mina tempodräktsvalkar i hög fart på gårdagens Wåffelcross. Jag susar genom livet, gör något av det roligaste jag vet med lite extra kärlekshandtag. Fast helst av att vill jag kalla det kärlekshandtag till livet. För livet är för kort att leva för att orka bry sig om kalorier, dieter och magrutor.

Och självklart funderar jag också på att bli av med de där valkarna ibland. Det gör väl alla? Men jag väljer att fokusera på andra saker. Jag väljer att göra saker jag tycker om och äta det jag tycker om i måttliga mängder. Jag är stark ändå, trots mina tempovalkar!

För ett år sen hade jag aldrig tagit på mig en tempodräkt. Idag är det ett av mina coolaste plagg i garderoben. Jag bär den och är stolt över min kropp. 

14 thoughts on “Min kropp – mina tempovalkar

 1. Elna says:

  Bra och modigt inlägg Anna! Vet du vad jag tycker är så otroligt sorgligt i sammanhanget? Jag såg bilden som Eskil tog och så tänkte jag att det var en härlig cykelbild på dig och din cross – men inte en endaste gång tänkte jag på att du hade valkar. Inte förrän du själv berättade det. Tänk att vi går omkring och vet med oss att vi har ”fel” som andra inte funderar över för de tänker inte på dem? Förbaskade värld! Kram!

 2. Anna says:

  Tack Johan, Åsa, Hasse, Björn, Urban och Ingrid!

  Elna: Visst är det så! Den där tån som klämmer klämmer ju bara på dig själv även om andra inte ser det.. sorgligt att man ”ska” passa in i en mall!

 3. Janne P says:

  Bra skrivet, tänkte avslöja vad det första jag tänkte på när jag såg bilden. Satan vilken grym lårmuskel!

 4. Alexandra says:

  Hittade hit via Cykelkatten och jag måste säga att det är så fint att läsa det du skriver. Jag cyklar och tränar crossfit därför att jag älskar att göra det. För att jag vill ha en stark kropp som orkar med det jag vill göra. Och för att jag vill kunna äta det jag tycker om! 🙂

  • Anna says:

   Tack Alexandra! Det är en härlig känsla när man bara bryr sig om sig själv och egentligen inte så mycket om vad alla andra tycker. Välkommen hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *