CX-cupen – premiären

Igår ställde jag upp i CX-cupens prestigeklass. Det har gått att se på instagram (@annamjansson) men här kommer en något längre version.

Prestigeklassen är den högsta klassen som finns i CX-Sverige. För oss damer som vill köra CX är det också den enda vilket gör det till en blandning mellan elit och motionär. Och igår också jag som gjorde mitt första riktiga CX-race.
Att ställa upp i Prestigeklassen var ett ganska enkelt val. Jag ville cykla CX och inte någon blandklass med MTB. All heder åt open sport mix men om jag betalar 300 kr vill jag ha valuta för pengarna. Jag ville också sätta lite press på mig själv och inte gömma mig i någon sportklass utan se hur långt teknik och flås kunde ta mig.

Sagt och gjort raggade jag upp en CX-coach som faktiskt har varit förbundskapten (i bågskytte men det är ju nästan samma sak som cykling). Erik var mannen som idag fick dras med mitt något spända humör, hålla min cykel medan jag bytte om, leda min cykel medan jag åt, vara förstaklassig hejarklack och dessutom tvätta min cykel när jag duschade. Alla medaljer till dig Erik, du gjorde ett strålande jobb!

Vi anlände till Alingsås väldigt lagom till provkörning av banan så jag gav mig iväg direkt. Banan bestod av två delar, en teknisk bit på en MTB-bana med bland annat doserade kurvor och pumptracks och en annan del på en äng med gräs, lera och kringelikrok-svängar.
Vi åt lite, kollade på grabbarnas superklass (steget under prestige), kramade om Katja och laddade lite. Anders och Micke, som körde superklassen, gav värdefulla råd som bekräftade min plan.

Jag insåg att min styrka ligger på de tekniska partierna där jag vågar ligga på och vara avslappnad. Däremot var inte gräs+lera+kurvor min starka sida. Damerna tog in på mig där medan jag körde om dom på den tekniska delen. Så höll det faktiskt på några gånger. 
20141019-151806-55086614.jpg
IMG_1632 2Foto: Erik Larsson

I mål var jag tömd och trött. Jag kramade om hejarklacken (tack!) och drog på mig överdragskläderna för att sen svepa en Cola.
För att vara i cx-cupspremiären är jag över förväntan nöjd. Jag gjorde mitt lopp och jag hade superkul. Mer förväntningar än så hade jag inte på mig själv för jag har ju faktiskt bara ägt Super Xet i en månad!
20141019-151939-55179880.jpg
Foto: Olle Claesson

5 thoughts on “CX-cupen – premiären

  1. Björn Westergren says:

    Bra kört! All heder åt sig som ställer upp i prestige med rätt inställning, bara köra och ha kul!

    Vi ses föresten nästa helg om du ska köra Wåffelcrossen då, tänkte bege mig de 30 milen ner till Jönköping som jag har för att leka lite med er 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *