Så tvättar jag min cykel

Jag har fått många frågor sista tiden om hur jag tvättar min cykel så här kommer ett par tips. Jag använder Muc OFF rakt igenom för att jag upplever deras produkter riktigt bra (och dessutom lite roliga).
P1010564Först sprayar jag på lite avfettning på kedja och kransar. Chain Cleaner sköter jobbet eller som Ester uttryckte  det ”Den är ju faktiskt riktigt bra!”. Jag sprayar på, låter verka en stund och borstar lite. Jag brukar använda en gammal tandborste eller en diskborste till att få bort ingrott skit och så det blir lite renare. När kedjan är riktigt skitit (när man slarvat med tvätten…) kan detta innebära lite jobb. Spraya, gno och skölj tills du är nöjd. Ibland kan en vikt tvättsvamp med lite medel på göra jobbet.

Därefter går jag på resten av cykeln. Jag sprayar på Bike cleaner och låter vara en stund. Är den riktigt skitig så tar jag en tvättsvamp med lite medel på och tvättar mer grundligt. Men det roliga med Muc OFF är att det faktiskt räcker med spraya, vänta, skölj. Här kan kemist-Anna göra en utläggning om tensider i rengöringen som lyfter smutsen och så vidare men vi låter det vara så länge….

Slutligen låter jag cykeln lufttorka lite, torkar lite med en trasa (gammalt linne). Jag är extra noga på kedja, kransar och kassetten. Sen lägger jag på wet lube eller annan olja. Men jag kör alltid med wet, orkar inte hålla på med olika och tycker den fyller sin funktion. Dessutom luktar den hallon, på riktigt. Jag torkar av överflödet med trasan och sen är vi redo att cykla igen!
P1010566Skulle man nu vara jätteskitig efter allt detta eller efter en skitig cykeltur så har Muc OFF också kroppsvård, shower scrub. Och skrubben luktar faktiskt riktigt gott, precis som wet lube. Så ibland händer det att jag och cykeln luktar gott ihop. 

3 thoughts on “Så tvättar jag min cykel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *