Det finns inga dåliga kläder, bara blöt cykling

Gårdagen bjöd på årets blötaste cykling! Vi trodde vi hade väntat ut ovädret men körde istället rakt in i det.

Vi började med lite rester av tårtan, jordgubbar+grädde bygger nog bra ben. Sen rullade vi bortåt mot Hökafältet vid norra Mellbystrand.
Vi körde roliga samddynsstigar och tvära svängar mellan krokiga träd.
20140622-120203-43323624.jpg
Sen letade vi oss ut på den röd-gröna slingan som finns på Hökafältet. Väl ute på den gröna loopen började det regna. Ska vi vända? Nej vi borde ju snart ha kört hälften. Jag gjorde en snabb kalkylering att vi iallafall hade 6+4 km kvar…

Sen var det en kamp mot spöregn, hitta vilse och bära cykel över kalhygge. Vi körde på stigar så smala som cykelhjulets bredd och drog axlarna i blöta buskar. Efter 6 km var vi ute på asfalten igen och hade 4 km hem. Då visade vi vart skåpet för slätdrag skulle stå och tryckte på för allt vad vi kunde. Väl hemma duschade vi varmt och sköljde av leriga kläder. När det var dags för cykeltvätt sken solen igen…
20140622-121016-43816636.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *