Första rundan med sub10-gänget

Idag var det dags för första rundan med sub10-gänget som jag ska cykla Vättern ihop med. Dom har tränat ihop ett tag men det har inte passat min kalender. Dagens runda var en liten testrunda för att kolla formen. Vi skulle till Skillingaryd och tillbaka, en runda som mäter 80 km och vi skulle hålla någonstans kring 30km/h i snitt.

Jag var nervös! Jag är ofta nervös när det gäller en prestation ihop med andra. Jag vill inte svika gruppen, dra ner snittet osv.
Jag vågade mig i alla fall iväg till Shell efter ganska många peppande ord från Erik.

Väl där mötes 25 personer som alla ska cykla runt Vättern ihop. Vi gav oss av i lite medvind via Barnarp och där drogs tempot upp. Neråt Vaggeryd gick det fort! Riktigt fort! Men hemåt mötte vi motvindsväggen vilket inte var lika kul. I första två leden fick man verkligen bita ihop och trycka ner pedalerna hårt.
Vid ett kort stopp vid Hyltene (ca65 km körda) hade gruppen ett snitt på 34km/h! I april! Helt klart bra betyg för vårt gäng!

Det är konstig det där med tankens kraft. Att ena stunden inte tro att det ska gå och i nästa prestera sitt bästa någonsin. Det ska vi prata mer om en annan dag!
20140421-205545.jpg

One thought on “Första rundan med sub10-gänget

  1. Elna says:

    Alltså. Jag är lite avis på dig som får uppleva det här, minns att det var så galet kul. Ständig insikt om att man kunde mycket mer än man trodde och ständig skräckblandad förtjusning. Njut av varenda minut inför sub10-satsningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *