Årets vidrigaste distanspass?

Strax över nollan, snöblandat regn och stark vind. Premisserna för dagens distanspass var kanske inte de bästa.

Jag, Ida och Marie var på topp ändå. Vi hade bestämt oss för att iallafall runda Landsjön. Upp mot Vista kulle var humöret på topp men där efter blev det en tyst runda. Vi slet i motvind, i sidvind och motvind igen. Snön piskade i ansiktet, vi var blöta ungefär precis överallt och så slet vi lite till. Superstarka tjejer som peppade varandra och kämpade tillsammans.

Sånhär pass går inte till historien som ”världens bästa pass” men någonstans långt inne är det ändå riktigt skönt att kriga sig igenom ett sånt här pass. Att veta att man fixar 2 h i det här vädret är stärkande! Allting kan bara bli bättre…
20140215-133801.jpg

2 thoughts on “Årets vidrigaste distanspass?

 1. Tigern says:

  Dagens bragd. Dagens lilla bragdguld, 🙂

  Skilda världar.

  Här ligger jag i soffan och surfar runt på min 7″s Nexus, Android 4.4, dricker kaffe, med Ferrero Rocher till. 🙁

  Lite huvudvärk också. 🙁

  +3° Celsier (sic), och regn här i Stockholm också.

  Jaaaaaag måste ta mig i kragen och gå ut på en promenaaaad i alla fall. Jag var lika sportig som Anna, Ida och Marie. På det glada 80-talet.

  Och min fina MTB vill inget hellre än att jag sticker ut en runda på den. Cyklar jag på LL-spåret blir det ju till stor del på större stig i skog, där inte regnet når ner riktigt lika lätt.

  Och:

  Tänk om man inte kom hem in i värmen efter passet utan levde fältliv, och var tvungen att bada, resa tält, torka kläder över öppen eld, laga mat på stormkök etc efter cykelrundan.

  Med den jämförelsen ter sig ett cykelpass i regnet som en enkel match. Här blir det dock inga timmarne tvenne, max tre kvarts eller möjligen en.

  Dagens bragd där i alla fall.

  🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *