MTB Västerviks-style

Idag hade jag, Ida och Marie bestämt cykeldejt då alla hade med sig cyklarna till Västervik. Vi hade sikte mot VO-torpet men Anders och Jocke tyckte absolut att vi skulle med ut till Maren. Så så fick det bli. Ute vid Maren finns det en varvbana som jag bara läst om men aldrig provat. Ryktet gick att den var rätt teknisk men vi tänkte att vi skulle prova ett varv. Vi hade superguidning av Anders pappa Sammy medan grabbarna försökte slå rekordtid. Banan börjar med en lång uppförslöpa och på toppen börjar ett rätt knixigt parti med stenhällar och sten. Terrängen här är helt annorlunda jämfört med hemma i Jönköping. Spetsiga stenar, mycket stenar, stenhällar och kniviga passager. Som vanligt är det skoj och lärorikt. När det vänder uppe på toppen blev det en go nerförslöpa och sen grusväg.
20130712-171007.jpg
20130712-171636.jpg
Vi tjejer bestämde oss för att rulla vidare på eget håll och tog grusvägar utåt Skvagersfall och sen hemåt igen. Magiskt fina grusvägar i den här delen av landet! Turen slutade med en glass i hamnen, sämre kan man ju ha det.
20130712-171822.jpg

One thought on “MTB Västerviks-style

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *