Kesoplättar

Det var länge sen jag matbloggade så medan jag bestiger en glaciär kan ni få favoritkäket just nu:

Kesoplättar
Receptet räcker till 2 lagom hungriga personer (mellanmål) eller en tokhungrig Anna Jansson (lunch)

En burk keso
3 ägg
3 msk dinkelmjöl (vet inte varför dinkel, går säkert lika bra med vanligt)

Rör ihop allt till en smet. Stek i panna i lagom stora plättar (sist tog jag kokosolja vilket blev toppen, annars smör) på lagom temperatur. Var inte för ivrig med att vända, låt det stelna ordentligt!

Ät med valfritt tillbehör. Jag har senaste tiden tagit äpple+kanel+valnötter och kört ett varv i stekpannan efteråt. Annars är hallon alltid gott, eller jordgubbar. Men jag har också läst om personer som äter det med lax+gräddfil+gräslök. Bara din fantasi sätter begränsningen.
kesoplätt

Posted in: Mat

One thought on “Kesoplättar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *