Padilla-test nr 2

För 5 veckor sen gjorde jag ett första padilla-test hemma hos Victor. Efter det har jag fått hjälp med träningsprogram, peppning och svar på alla mina konstiga frågor. Det är sååå guld värt! Sen dess har jag nött mängder intervaller och svettats flera liter, allt med målet inställt på att bli lite bättre.

Idag var det dags för ett uppföljningstest i samma källare som sist för att se om allt fungerar och om det gör någon skillnad. Om det var prestationsångest sist så var det idag likadant men mer med känslan ”tänk om det inte visar något?!”. Jag hade missat lite mental inställning, var inte riktigt beredd på att det skulle göra ont och någonstans mitt i fick jag växla upp ordentligt.

Vad som kändes som halvvägs in i testet var jag nära på att ge upp, vafan nu var det inte kul längre! Det slutar med att jag vill börja gråta och sluta trampa medan Victor står jämte och hejar på. Han är bra på det, att heja på. Vi var inte mitt i testet utan snarare på sluttampen så lite fler sekunder skramlade jag ihop. Efteråt kände jag mig tokbesviken. Som om jag gett upp i förtid… Som om jag inte blivit bättre alls… Som om jag var sämst i hela världen… Victor fortsatte peppa på och sa att allt såg bra ut. Jag var säker på att han ljög tills det att jag såg siffrorna… Om jag har nämnt att min kropp är lätt-tränad innan så var det här bara ett ytterliggare bevis på det! På 5 veckor har jag blivit 25% bättre/starkare/uthålligare/whatever!! 25%!! Jag drar alltså runt 25% mer watt nu innan jag möter väggen och betongben än vad jag gjorde för 5 veckor sen. Fler bevis är sänkt vilopuls med 4 slag och mycket brantare återhämtningskurva.

Nu förstår jag att det är lättare att träna en ”otränad” kropp än en som hållit på längre. Och jag lär säkerligen inte alls få lika bra siffror nästa gång. Samtidigt tycket jag att det är extremt coolt att Victors program och min kropp fungerar så bra ihop. Och jag är extremt stolt över mig själv, min träning och min prestation. 25%! Coolt!20130413-174923.jpg
Inte allt för kaxig efteråt! Victor förklarar watt och jag fattar noll. Det brukar bli så när min hjärna är lätt kokt av överhettning.

8 thoughts on “Padilla-test nr 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *