Att öva på allt och ingenting

Vi börjar med historien om det ryska gymnastiklandslaget. För att en atlet från detta landslag ska få göra ett hopp eller en kombination på tävling krävs det att de har klarat det 1000 gånger på träning. Tusen gånger! Hur många gånger övar du så mycket på något?

Jag och mina elever har pratat rätt mycket om det här med att öva. Mina 6-åringar är helt inne på att man kan öva på allt. Hoppa hopprep, måla eller läsa. Köra bil, cykla snabbt eller göra chins. Det är ingen som får någonting gratis utan allt kräver övning! (sen kan man ju ha mer eller mer talang men det är en annan femma)

Så, till det där som jag måste öva på just nu. Backar har ju alltid varit en nemesis för mig men senaste tiden går det bättre och bättre. Däremot om backen blir teknisk med lite rötter eller något sånt så går det inte alls. Då får jag väl öva på det! Oftast gör jag (och kanske du?) tvärt om, man gör det man är bra på och tycker är kul. Själv tycker jag inte tekniska backar är skitskoj men om jag ska bli bättre i skogen krävs det att jag inser mina brister och tar tag i dom. Hej backar, så roligt vi ska ha ihop!
20130429-213607.jpg
Vad behöver du öva på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *